hur man håller svart billack från blekning

Om du bilens exteriör sport svart billack, kommer du vill veta hur man håller färgen bleks. Följande steg kommer att bidra till att förhindra blekning och samtidigt hålla din bil ser nya.

Det sätt på vilket du tvättar din bil är viktigt om du vill vara säker på att den svarta bilen färgen inte bleknar. Om bilen har eventuellt löst damm eller smuts på lacken, börja med lätt att torka av ytan för att avlägsna överskottet. Detta kommer att förhindra repor från vassa partiklar under tvättningen. Använd endast mjuka våffla dukar och lämpliga rengöringslösningar i processen för rengöring av bilen för att se till att färgen inte lider skada. Se till att det inte finns några starka kemikalier eller blekmedel i renare och hålla en regelbunden rengöring regim.

Steg 1 – Rengöring

Vaxning din bil på rätt sätt är avgörande för att bibehålla din svarta billack eftersom det fungerar att stöta bort smuts och UV-strålar. För en första vax ansökan är det klokt att använda en elektrisk buffert för att säkerställa att den tillämpas väl och jämnt. När vaxet har tillämpats, är det fortfarande effektivt under en längre tid så det inte kommer ofta att krävas. Arbetet på ett enhetligt sätt så att du inte missar några delar av lacken. Topp ups till vaxet kan göras för hand och när det behövs. Där det är möjligt, använda en bil vax som är utformad för att förbättra svart billack, så att du kan hålla det ser bra liksom förbättra skyddet. Se till att vaxning är underhållas regelbundet för att hålla bilen skyddas.

Steg 2 – Vax

När du letar efter parkeringsplatser, alltid hitta en plats i skuggan om det kommer att vara där för någon tid. Tänk på rörelsen av solen så att du inte komma tillbaka till en varm bil som har bakning i solen.

Steg 3 – Parkering

Om du inte kan parkera bilen i en täckt område eller en skuggig plats och du kommer att vara borta under ett antal timmar eller dagar, använda sig av en bil täcka för att skydda den svarta färgen. Förutom att skydda bilen från UV-strålar, kommer det också att stoppa ytan av bilen från att värma upp vilket är en annan orsak till blekning billack. Se till att locket är rätt storlek för bilen.

Steg 4 – bil täcka

När du lagrar bilen hemma, använda sig av ett garage där det är möjligt att skydda bilen från sol och föroreningar i atmosfären. Om du inte har ett garage, överväga att bygga en täckt bil port så att bilen kan ges ett visst skydd.

Steg 5 – Förvaring