hur man installerar ventiler i en sol skorsten

En sol skorsten kan kyla ditt hem och spara pengar. En sol skorsten ventilerar varm luft ut och drar kall luft inuti. En sol skorsten sträcker flera fot utanför taklinje och har en klar beläggning på två sidor med de två andra sidorna målade svart för att absorbera solens strålar. Eftersom skorstenen värms upp, kommer den varma luften stiger och skapa ett vakuum-liknande effekt dra kall luft in från lägre i huset.

För att denna typ av solenergi ska fungera måste huset vara ordentligt ventilerad. Lägre ventiler kan vara öppna fönster, men är mer allmänt en ventil som kommer in från kryp under huset. Ett rör eller rör kan grävas ned i marken under kryp att hjälpa till att kyla luften ännu mer.

Steg 1 – Förbered Ground

Gräva ett fem fot dike så länge röret behövs (eller anslut några rör tillsammans i ett sicksackmönster för att få den längd som behövs)

Steg 2 – Förbered Pipe Bed

Låg i en bädd av grus och jämna ut den.

Steg 3 – Lägg Pipe

Mät rören behöver och kapas med en bågfil. Gör några hål i botten av varje rörlängd att frigöra kondens. Ta hänsyn till det gemensamma området. Lägg röret i diket. Vid slutet av diket sätta röret i 90 graders att ventilera och sträcker sig ut i marken för en ventil.

Steg 4 – Test Fit Pipe

Rengöra änden av PVC-rör och sand lätt för att grovt upp kanterna, ren väl för att säkerställa en god passning. Fäst röret till beslagen och dubbelkolla att vara säker på att det passar som förväntat. Ta allt isär.

Steg 5 – Prime Pipes

Öppna burken av PVC primer. Använd den medföljande applikatorn. Borste primer på röret och den anslutande leden. Låter det torka i ungefär en minut.

Steg 6 – Täta anslutningar

Steg 7 – Fyll på Trench

Gnugga PVC lim frikostigt på både änden av röret och inuti skarven över samma områden som du gnuggas primern. Tryck på leden och röret och skarven tillsammans och sedan ge röret 1/4 varv för att jämna ut limmet och påskynda torkningsprocessen.

När rören är torra ersätta smuts i diket stamp ner ordentligt runt röret.

Dra rören in i rummet eller i närheten av rum som har sol skorstenen i taket. Installera en vanlig galvaniserad kall luft avkastning ventil för att släppa den svala luften. Placera trådnät över utsidan ventilen.

Steg 8 – Montera Vent