hur man installerar PEX ventiler

Installera pex ventiler låter som en svår uppgift. Men med några få enkla steg kan du få jobbet gjort snabbt.

Det första som du kommer att behöva göra är att stänga av någon vattenförsörjning och makt som du har genom eller i närheten av röret som du arbetar med. Då du kommer att vilja tömma röret för att säkerställa att inte läcker det inte som du arbetar. Du kan göra detta genom att antingen vrida på kranen och låta vattnet fortfarande droppa ut eller använda en skiftnyckel för att lossa röret och rensa ut det och sedan tillbaka den.

Steg 1 – Förbered

Använda PEX kläm röravskärare du vill göra ett snitt i PEX-rör. Se till att när du skär du inte gör det på en vinkel och snarare i en kvadrat sätt.

Steg 2 – kapa röret

Nu när det skärs kan du ta del av fin sand papper och sand eventuella ojämna kanter som du kan hitta på röret eller runt det område som du skär. Se till att när du slipar du inte tar bort för mycket av röret eller sand för aggressivt.

Steg 3 – Sand Pipe

Du kan nu mäta en tum från snittet som du gjort och markera den med markören. Detta kommer att låta dig veta hur långt du kommer att behöva driva den nya ventilen när du får den.

Steg 4 – Mät

Nu när du har ställt in märket där du behöver för att driva ventilen kan faktiskt installera ventilen. Ta ventilen och tryck en av sidorna tillbaka när du flyttar upp röret. Se till att du flyttar den till den plats och att det är säkert när du går. Nu när du har den första delen av ventilen på du kan lämna bara en tum på slutet och sedan klippa resten av det. När du har gjort snittet med hjälp av knivarna från innan du kan sand med fin sand papper några skarpa kanter som kan vara ett resultat av snittet. Igen, mäta och markera ut innan en tum för att se till att du har rätt avstånd för denna ventil. Nu kan du ta den andra delen av ventilen och tryck den ordentligt tills du når märket som du gjort och sedan säkra den.

Steg 5 – Installera PEX Valve

Nu när allt är ansluten kan du stänga av vattnet och strömmen igen till det området och test för att se till att det inte finns några läckor.

Steg 6 – omvandla vatten igen och Test

Om du stöter på en läcka så kan du stänga av vattnet backa och sedan återmontera ventilerna för att säkerställa att de är ordentligt och tätas.