hur man installerar glidande badkar dörrar del 3

I del 1 och del 2 i denna serie om hur man installerar glidande badkar dörrar, förberedd du utrymmet, valt rätt material, tillade övre och nedre spår, och installerade den första dörren. Följ dessa enkla steg för att installera den andra dörren, justera rullarna, och tillämpa täta för att slutföra projektet.

Beroende på vilken typ av dina skjut badkar dörrar, installera den andra dörren kan innebära olika metoder. Om din enhet har rörliga hjul som faller under höjden av spåren och glida in i spåren med utrymme för att skona, helt enkelt justera botten hjulen nedåt. Detta kommer att minska klyftan mellan spåren. Om din dörr inte är byggd på det sättet, sedan ta bort den övre spåret, installera dörren och sätta tillbaka den övre banan.

Steg 1 – Installera andra dörren

Folk glömmer är att de faktiska spår för dina skjut badkar dörrar har små slitsar vända inåt på sidan. De är konstruerade för vattenavrinning för att förhindra rost och mögel ansamlas.

Steg 2 – Kontrollera Track dräneringshål

Använd inte olja eller smörjning på dina skjut badkar dörrar, gör det orsakar ränder och en otäck röra. Om korrekt justerad, kommer spår dörrarna glider öppna och stänga med liten ansträngning. De kan justeras med en skruvmejsel. Helt enkelt klämma din vätskenivån till dörrhandtaget och nivå dörren nivå genom att justera hjulen. När dörren är plant, justera de bästa hjulen.

Steg 3 – Justera hjul för Balanced dörrar

Bifogat dynorna till vänster och höger sida av rälsen för att hindra dörrarna från racketen i spåren och splittring din dörr.

Steg 4 – Padding

Klicka på start i del 1 av vår serie på glid badkar dörrar.