hur man installerar badrum fåfänga belysning

Installera badrum fåfänga belysning kan piffa upp varje badrum, men svårt att installera. Använd vår hur man knep för att installera din enkelt och effektivt. Innan du börjar, se till att belysningen kompletterar matcher på din fåfänga diskbänken så att utseendet är klar och enhetlig.

Som med alla elektriska projekt, börjar genom att koppla bort strömmen till armatur i badrummet från brytaren. Härnäst kommer du att ta bort den gamla armaturen. Hitta de yttre skruvarna som håller den på och ångra dem, hålla den i handen som det släpper från väggen.

Steg 1 – Ta bort den gamla match

Koppla ledningarna från den gamla fixturen en tråd i taget. Märk trådarna löper från kopplingsdosan och notera vilken färg tråd de anslutna i belysningsarmaturen. När ljuset fixturen tas bort, kommer du att se kopplingsdosan i väggen med grund ledningar extrudering från romex kontakten på baksidan av kopplingsdosan. De flesta armaturer passar en standardlåda som denna.

Steg 2 – Förbered området

Om du har en ny armatur som har en annan fotavtryck än föregående fixturen, kan du behöva måla, spackel spikhål eller sand under ljuset så att ytan under det nya ljuset ser uniform. Håll den nya belysningsarmaturen upp mot väggen utan att fästa det och se om det finns några områden som är utsatta som döljs av tidigare fixturen och inte färdiga ordentligt.

Steg 3 – Ställ match till rätt plats

När slut är klar, kan du ställa in ditt nya badrum fåfänga belysning och tråd det. Placera nytt ljus över kopplingsdosan. Använd en nivå under fixturen och dra en penna linje för att guida dig att installera ljuset i nivå. Elektriska koder kräver ofta badrum fåfänga belysning för att monteras på en monteringsband, som är en platt metallstång fäst vid lådan. Nya badrum fåfänga lampor innehåller ofta monteringsbandet samt skruvar för att fästa den. Ställ in skruvarna eller armatur ram, enligt anvisningarna i armatur förpackningen.

Steg 4 – Slutför installationen

Detta kan innebära att ta bort mitt knockout tätningen från fixturen bas för att sätta ledningarna från väggen. Avlägsna knockout hålen från den sida av armatur. Det kan finnas upp till fyra på alla 4 sidor. Sätta ljuset tillbaka upp, hålla den nivå längs linje. Markera dessa 4 punkter. Använd en borr med en 1/4-tums bit att sätta ett hål i väggen för att installera vippbultar enligt anvisningarna. Armaturen kan installeras på kopplingsdosan direkt, med ett dekorativt lock som kommer att dölja ledningarna och hårdvaran. Större fixturer har ofta en monteringsram.

När monteringskonsolen eller skruvar är fästa vid väggen, fyll ledningarna genom att matcha den svarta kabeln till den svarta kabeln, vit tråd till den vita tråd, och så vidare. Om kablarna är inte samma färger, använd markeringarna du gjorde som du tog bort den gamla fixturen. Installera glödlampor och slå på strömbrytaren.