hur man installerar fönstergaller

Fönstergaller är utformade för att ge dig en klassisk look till ditt fönster, som om du har enskilda rutor. Fönstergaller finns i en mängd olika stilar, färger och material. Följ de enkla stegen nedan för att effektivt installera eget fönster rutnät.

Till att börja mäta de exakta måtten på ditt fönster. Mät från insidan av fönsterramen från en kant till en annan och skriva ner måtten till den minsta bråkdel av en tum som du kan mäta till. Du kommer att använda denna information för att avgöra vilken storlek fönstergaller bäst passar dina behov.

Steg 1 – Mät

När du har rätt dimensioner, måste du köpa nätet. Du kommer att hitta olika alternativ, men ert beslut bör påverkas endast av dina önskemål .. Du kan få en trä fönster rutnät som fäster på insidan av fönsterramen. Du kan också få en PVC fönster rutnät som fäster själva fönstret med lim, clips eller tejp. Vissa fönstergaller finns i färdigskurna storlekar, medan andra ger dig möjlighet att skära materialet till storlek som du behöver och sätta ihop på plats.

Steg 2 – Få fönstret Grid

Om du har en typ av fönster rutnät som redan kapas till lämplig storlek, kan du hoppa över detta steg. Annars måste du klippa galler bitar att passa i ditt fönster. Om du har PVC-fönster galler, bör du kunna skära dem med en sax. Först mäta upp lämplig storlek på en av de bitar, och sedan markera den med en blyertspenna. När du har storlek märkt på pjäsen, kan du skära igenom den med saxen.

Steg 3 – Skär fönster Grid Pieces

Du kan behöva montera fönstergaller bitar för att bilda gallret. Du kan bifoga plast, nylon eller metallkontakter till ändarna av nätet.

Steg 4 – Montera fönster Grid Pieces

Slutligen måste du ansluta nätet till fönstret. Om du har kontakter på ändarna av galler bitar, kan du ansluta dem till fönsterkarmen. Om du använder ett PVC fönster rutnät, måste du koppla den till själva glaset. För att göra detta, kan du sprida ett bindemedel på fönstret gallret eller så kan du använda dubbelhäftande tejp för att fästa den.

Steg 5 – Fäst Grid