hur man installerar en underbänkdiskmaskin

Ett underbänkdiskmaskin är en stor apparat som du kan använda för att tvätta dina rätter samtidigt spara utrymme i köket. Att kunna installeras under en räknare kan innebära att du förlorar en del skåp utrymme, men du kommer inte att förlora någon golvyta. Installationen av underbänkdiskmaskin är inte ett svårt projekt, men kräver vissa VVS och elarbeten. Här är några steg att följa för att installera ny diskmaskin.

Sedan installationen av under bänk diskmaskin kommer att kräva att arbeta med både vatten, och el, måste du stänga båda dessa saker. Använd avstängningsventiler under diskbänken och stänga av el vid brytaren.

Steg 1: avstängning vatten och energi

Använda din borrmaskin och 2-tums hål såg, borra ett hål i golvet. Detta hål bör vara 2-inches bort från den bakre väggen och på vänster sida. Håll borren perfekt vinkelrätt och utöva påtryckningar för att flytta hålet såg genom golvet.

Steg 2: Borra hål i golv

Flytta under diskbänken och skär vattenförsörjningsrören som kommer att kranen. Du kommer att använda detta vatten för diskmaskinen. Skarva i ditt nya kopparrör för både varmt och kallt vatten och köra dem mot skåp där diskmaskinen är. Du kan behöva köra dem enligt gällande skåp. Lägg rören på golvet och använda armbågarna för att placera dem under diskbänken.

Steg 3: Anslut vattenförsörjning Rör

Leta upp en kopplingsdosa i källaren eller i köket, nära det område där du installerar diskmaskinen. Kör den elektriska mattan genom hålet i golvet till boxen. Anslut strömkablarna till ledningarna i kopplingsdosa med hjälp av tråd nötter.

Steg 4: Anslut kablarna till kopplingslådan

Skär i diskhon sjön ovanför P-Trap och anslut den mjuka slangen i en “T” montering. Använd slangklämman och se till att den är fast förbunden.

Steg 5: Anslut Drain till Sink Drain

Vid ändarna av kopparröret placera en klämringskoppling och en hylsa. Placera teflontejp över ändarna på gängorna på hylsan och ansluta rören till diskmaskinen. Dra åt kompressionsmuttrarna med justerbar tång.

Steg 6: Anslut vattenledningar till diskmaskin

Steg 7: Skjut maskinen på plats

När anslutningarna är gjorda så kan du skjuta maskinen på plats. Se till att tråden, och vattnet, anslutningar är inte är vikt eller kopplas bort under processen.

Med underbänkdiskmaskin i stället plats en nivå på en toppsektion. Se till att det är nivå. Justera frambenen i enlighet med att få diskmaskinen till ett horisontellt läge. Du kan behöva använda vissa trä blockering i den bakre om ditt golv är allvarligt ur nivå.

Stänga av vattnet och på strömmen igen och köra diskmaskinen genom en cykel. Kontrollera anslutningarna för några tecken på läckage.

Steg 8: Nivå Diskmaskin

Steg 9: Test Diskmaskin