hur man installerar droppbevattning i din trädgård

Installera en droppbevattningssystem för din blomma eller grönsaksland. Droppbevattning kommer inte bara att spara pengar på vattenräkningen, men också tid. En bra automatiken kommer adekvat vatten din trädgård, bevara naturresurser och eliminera besväret från att ens behöva gå ut och slå på vattenkranen. Här är en sammanfattning av steg-för-steg-guide som hjälper dig att installera en enkel droppbevattningssystem.

Det finns många olika typer och utformningar av droppbevattningssystem tillgängliga. Besök din lokala hem förbättring centrum och välja det system som ger slanglängden och vattning kapacitet som du kommer att kräva. För att göra det enkelt, välja ett system som kommer med automatisk timer på detta kommer att bidra till att spara tid i framtiden.

Steg 1 – Välj en droppbevattning Kit

Alla utomhus kran kran kommer att fungera bra för en automatisk droppbevattningssystem. För att göra det ännu enklare, kan du bifoga en Y-formad vattenslang kontakt, där du kan hitta på nästan alla järnaffär. Installera adaptern upp och ner, så att botten av Y är fäst vid kranen kranen. Fäst ena benet av adaptern till trädgårdsslang som ska användas för bevattning, och fäst det andra benet till en extra trädgårdsslang för andra ändamål.

Steg 2 – Välj en vattenkälla

Börja med att skissa det område du vill använda droppbevattning. Du bör planera för en sändare (eller liten sprinkler) för varje anläggning som kommer att behöva vattnas. Du kan också använda en sändare för varje 2 växter. Plan för att placera sändarna på 6 inches från basen på varje planta som behöver vattnas.

Steg 3 – Mät och orts

Lägg ut bevattning slangen i solen för att mjuka upp plasten och göra det mer formbara. Du kan använda sax för att klippa den gemensamma ¼-tums slang som förmodligen kom med datorn.

Steg 4 – Montera Bevattnings Lines

Tryck kontakterna i ändarna av slangen och utöka linjerna mot dina växter. Använd 1/8-tums för att ansluta huvudlinjerna till sändarna.

Steg 5 – Anslut till kranen

Med den återstående utrustningen från dina bevattningssatser ansluter växeln i följande ordning

Steg 6 – testa systemet

Steg 7 – Kontrollera tätheten

Din vattenförsörjning kommer nu att kopplas till bevattningssystemet huvud ¼-tums vattenlinjen.

Gå till din vattenkran och växla omkopplaren på Y-formad kontakt så att vattnet kommer att stöta på din droppbevattningssystem. Se till att timern är inställd på manuell och att den är påslagen. Slå på kranen. Om du har gjort allt korrekt, kommer du att märka att sändarna börjar agera som små fontäner. Du kan justera trycket av vattnet genom att justera flödet från kranen.

När du är nöjd med vattenflödet, stänga av timern, men inte stänga av kranen ännu. Du kommer att märka att vattnet stannar trots att kranen är fortfarande pumpning.

Vid denna tid, bör du kontrollera om det läcker mellan kranen och alla andra kontakter och utsläpp. Om du upptäcker att det finns en läcka, kanske du använder fel adapter. Använd alltid en adapter som har en slang gängning och inte en pipa typ tråd. Du kan oftast fixa läckor kring anslutningsområden eller sändare med vattenfast tejp.

Ställ in timern för att köra i ca 20 minuter varje dag. Detta kommer vanligtvis att vara tillräckligt för de flesta vattning krav. Du kanske behöver det för att experimentera med vattning tid, beroende på vilka typer av växter och grönsaker du vattning.

Steg 8 – Ställ in Timer