hur man installerar heltäckningsmatta

Installera heltäckningsmatta kan vara lätt att göra, vanligtvis tar ett par dagar. Du kan behöva ta hjälp av en vän att hjälpa rulla ut mattan helt. Här är en hur man lista över vad du behöver göra för att få din nya mattan installerat i ditt rum.

Steg 1 – Mätning och Matta

Med hjälp av ett måttband eller en laser rum åtgärd, mäta längden och bredden på rummet. Ta dig tid att diagram rummet så att du vet var den längsta och bredaste delarna av rummet är.

Ta en titt på dina mått och lägga till ett par extra inches till både längd och mätningarna bredd. Detta ger dig extra utrymme för din tröskel och för sömmarna. Observera att mattan vanligtvis kommer i 12 “och 15” bredd. Glöm inte att köpa god kvalitet matta stoppning.

Steg 2 – Golv Squeaks

Gå runt golvytan och kontrollera gnissel. Med bitar av maskeringstejp markera gnissla platser med ett “X” mönster.

På platser markerade “X”, lägga till en skruv. Detta bidrar till att minimera och ta bort squeaking låter helt.

Steg 3 Installera Tack Strip

Vid sidan av kanterna på rummet, installera please band. Slagremsan ska inte installeras så att den är i jämnhöjd med väggen. Istället måste du hålla ett litet mellanrum mellan please remsan och väggen. För att kontrollera gapet dra fingrarna i mellan kanten av please remsan och väggen. Hammare och spika please remsan på plats.

Rulla ut mattan stoppning på golvet. Dra matta stoppning så nära halshornet remsan som möjligt. Lägg till extra stoppning av dörr entréer och trösklar. Please mattan stoppning ner med en häftpistol.

Steg 4 – Kavla ut mattan

Rulla mattan över mattan stoppning. Placera mattan i rummet, vilket ger en liten extra matta längs omkretsen.

Passa mattan till rummet. Gör små exakta snitt till storlek mattan lämpligt för rummet. För att göra mattan an mot bottenplatta av väggen, använd ett knä kicker och sparka mattan till BMC. Placera en spik varje 6 “. Hammer spiken bara halvvägs. Upprepa denna process runt hela omkretsen av rummet.

Steg 5 – Trimma och Sträck mattan

Trimma mattan bredvid väggen med en vass kniv. Please mattan nedåt med sidan av hammaren. Mattan bör stadigt sitta i slagremsan. Använd inte huvudet av hammare, eftersom det kommer att böja klibb strippning och mattan kommer inte att passa korrekt runt i rummet. Med hjälp av en kraft bår, åter sträcka mattan och montera den i brunnen, mellan väggen och tack strippning.